Leevi Lumiranta, Tapiolan Lämpö Oy, on ehdolla vuoden isännöitsijäksi 2024. Kuva: Lumirannan kotialbumi

Isännöitsijä 2024 -finalisti Leevi Lumiranta opiskeli isännöitsijäksi oppisopimuksella

Isännöitsijä 2024 -palkinnosta kisaa kolme finaalivaiheeseen päässyttä isännöitsijää.Voittaja  julkaistaan Isännöintipäivillä syyskuussa. Yksi kolmesta finalistista on Tapiolan Lämmössä työskentelevä Leevi Lumiranta.

– Isännöimäni kohteet ovat hyvin monipuolisia. On pieniä rivitaloyhtiöitä ja isoja  kerrostaloyhtiöitä,uutta ja vanhaa, kouluja, kiinteistöosakeyhtiöitä ja paikallinen museokeskus, Lumiranta luettelee.

Lumiranta tuli alalle jokunen vuosi sitten ja samalla lanseerasi työpaikalleen uuden toimintamallin – oppisopimuslaisten kouluttamisen.

– Tulin kaupan alalta, tarkemmin leluosastolta isännöintialalle. Kuulin alasta tuttavaltani, se vaikutti kiinnostavalta ja selvittelin lisää. Isännöintiala alkoi tuntumaan yhä enemmän juuri minulle sopivalta.

– Oppisopimusmalli kävi minulle parhaiten, koska opiskelujen ohella täytyi myös ansaita.Pääsin  nopeasti sisälle alaan ja olen todellakin viihtynyt, summaa Lumiranta.

Viestinnästä kiitosta

Leevi Lumirannan toimenkuvaan kuuluu muun muassa kohteidensa hallinto- ja talousasiat sekä kommunikointi asukkaiden ja taloyhtiöiden hallitusten kanssa. Samoin kuin erilaisten huoltojen ja urakoiden vahtiminen. Myös päivittäin eteen tulevat ja vaihtuvat tilanteet kuuluvat arkeen.

– Palkitsevinta on saada haaste ratkaistua, eli kun tilanne saadaan hoidettua hyvin maaliin ja asiakas on tyytyväinen. On hienoa huomata oppineensa asioita ja kokemusta karttuvan.

Työyhteisössä Lumiranta tunnetaan ongelmanratkaisijana, jolta löytyy kykyä kuunnella muita. Hän uudistaa mielellään käytäntöjä niin työyhteisön sisällä kuin asiakkaidenkin suuntaan.

– Haasteellisinta on työmäärän hallinta. Erityisesti kevätkokousten aikaan piisaa kaikenlaista tapahtumaa ja tohinaa. Onneksi osaan suhtautua niihin oikealla tavalla, pysyä tyynenä ja pitääpään kylmänä.

– En ole joutunut tekemään viikonloppuisin töitä tai muutenkaan ylitöitä. Tietysti jotkut kokoukset ovat iltaisin.

Asiakkailta Lumiranta on saanut positiivista palautetta asiakaspalvelutaidoistaan sekä aktiivisuudestaan. Myös selkeästä viestinnästä on tullut runsaasti kiitosta.

Lue lisää Kiinteistö ja energia -lehden numerosta 4/2024!